HTML

Egyszery család karácsonya

Egy mai Magyar család karácsonya , az új médiatörvény tükrében .

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Az Egyszery család karácsonya

2010.12.26. 11:21 dr kíváncsivagyok

   Már szinte minden készen volt, a gőzölgő Halászlé az asztalon , az ajándékok szerényen meghúzódtak a feldíszített Karácsonyfa alatt . A  Családfőt várták .

Nagy volt az izgalom a gyerekek között , bár tudták , nem mindegyikük viselkedett jól - a családfő elvárásainak megfelelően ,- az elmúlt évben . Volt amelyikük  ugyan kitűen tanult , de rossz magaviselete miatt ( ha a felnőttek némelyike hazudott ,  azt rögtön észrevette és ahelyett hogy tartotta volna a száját - hangosan ki is mondta véleményét ) nem számíthatott sok ajándékra . Volt aztán gyengébb képességű is köztük,  aki csak magolt és magolt ,- nem igazán értette a tanultakat , de hősiesen megtanulta a számára érthetetlen szöveget , így nem bukott meg ,  sőt , a Papa kedvence lett,-mert keveset szólt vissza  és nem kérdezgetett felesleges dolgokat  - így Ők bizton szaámíthattak az áhított dolgokra .

   Léptek hallatszottak , majd kemény dobogás , ahogy az érkező családfő leverte lábáról a havat .

Belépett a szobába , csend lett .  Egy  hosszúkás csomag kandikált ki a hóna alől .  A gyerekek értetlenül nézték , hiszen az ajándékok már a fa alatt voltak ,- mi ez a plusz ajándék ? - És ugyan kié lesz ?

Aztán megszólalt a csengettyű , áhitat áradt szét a szobában  és bontogatni kezdték kis csomagjaikat .  Ki - ki megkapta amit várt ,  ki többet ,  ki kevesebbet  a megérdemeltnél .

Már csak az utolsó ,  az utoljára hozott  volt hátra .  Feszült csend .  A  családfő elkezdte kibontani , lassan , szint élvezettel hámozta le a papírt róla .

 -  Mi az ?   -  Mi az ?   - türelmetlenkedtek a kisebbek .

Egy nádpálca volt .  Hosszú ,  vékony, de suhogós,  amivel "jó " csípőseket lehet rásózni az engedetlen nebuló kezére - fenekére !

    Megszólalt a család feje :   - Nem kell megijedni gyerekek !  -    Ez mindannyiótoké  , (-bár tudom , vannak köztetek olyanok , akik biztosan soha sem kerülnek közelebbi kapcsolatba vele )- de nem azért hoztam, hogy rendszeresen verjelek vele Titeket,  - nem bizony , csak elrettentésül ,  hogy lássátok ijen eszközöket használtak régen , az átkos rendszerben a szülők , azok a szadista Makarenkón  nevelkedettek !

  Tehát  nem fogom használni , csak ritkán  és kivételes helyzetben .  Hogy mikor lesz olyan kivételes helyzet és mivel lehet ezt "kiérdemelni"  ,-- nos azt nem mondom meg ,-- tudjátok Ti nagyon is jól  !

A családfő elégedetten ült asztalhoz és elkezdte az asztali imát .

Közben a nebulók magukban pontosan tudták , -kik lesznek  akik nem......  és kik , - akik megismerik a pálca működési elvét !

1 komment · 1 trackback

Címkék: karácsonya az egyszery család

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszerycsaladkaracsonya.blog.hu/api/trackback/id/tr272539637

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - HOSSZÚ KARÁCSONYI EBÉD 2010.12.26. 11:56:38

  HAGYMALEVELEK Kedves Öcsémuram! Reménylem, soraim víg kedélyben találják Kiedet; szerető hitves, szófogadó gyermekek, de legalább igaz barátok veszik környül, s nem egyedül kell elköltenie karácsonyi ebédjét valamely főzelékszagú kifőzdében,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JewRivers 2014.01.14. 12:01:50

Nem lehetne, hogy egyszer te is megtanulj helyesen írni, mondjuk magyarul?

KURVAGYENGE
süti beállítások módosítása